Bouwkundig tekenaar: Directbouw in Coevorden

Heb jij technisch inzicht, ben je gedreven en pro-actief? Heeft een programma als Autocad of Revit geen geheimen voor jou? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Directbouw in Coevorden is al ruim 65 jaar fabrikant van tijdelijke huisvesting, semipermanente en permanente huisvestingen. Zij bieden klanten advies, ontwerp, verhuur, verkoop en de fabricage van de modulaire bouwsystemen. Klanten bevinden zich onder andere in de zorg-, onderwijs- en recreatiebranche.

In Coevorden is tevens de productiehal gevestigd waar stuk voor stuk vakmensen werken. Zij vormen een hecht team die de projecten vaak letterlijk in goede banen leiden. Deze geoliede productiebanen dragen bij aan een goede kwaliteit en zorgen ervoor dat op de bouwplaats zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.

Eind 2020 zal gestart worden met het bouwen van een nieuwe, zeer moderne productiehal op een andere locatie in Coevorden. Directbouw is groeiend qua omzet en personeel, steeds bezig nieuwe markten te betreden zoals sociale woningbouw en gaat actief de Duitse markt uitbreiden.

Het team, bestaande uit 45 enthousiaste en ervaren medewerkers, staat klanten bij met al hun huisvestingsvraagstukken en denkt mee over een maatwerk oplossing voor elke situatie. Directbouw staat voor persoonlijke aanpak, professionaliteit en expertise.

We zijn op zoek naar een

 

BOUWKUNDIG TEKENAAR (AutoCad/Revit)

modulaire bouwsystemen – groeiambitie – dynamische omgeving

 

Functieomschrijving
Directbouw verhuist in de komende jaren naar een nieuw en modern pand. De energie en dynamiek die dat met zich meebrengt is sprekend voor deze sterk ontwikkelende organisatie waar hard wordt werkt aan toekomstbestendigheid en modernisering. Spreekt jou dit aan? Lees dan verder!

In deze rol ben je méér dan een bouwkundig tekenaar. Naast het feit dat jij weet hoe je het beste alle eisen en specificaties moet verwerken in o.a. een bouwaanvraagtekening, regel je ook zelf dat je alle benodigde informatie hebt, spar je veel met collega’s, heb je contact met klanten en leveranciers én heb je veel invloed op de indeling van het eindproduct. Dat maakt deze baan al heel afwisselend. Daarnaast werk je in een blijvend ontwikkelende organisatie. Zo gaat Directbouw op korte termijn volledig over van tekenen in Autocad naar Revit, omdat er steeds meer gewerkt wordt vanuit BIM. Jij bent als bouwkundig tekenaar actief betrokken bij deze overgang. 

Elke dag werk je aan verschillende projecten in diverse stadia en wisselend in omvang. In de verkoopfase zorg je voor de offertetekening die de accountmanager aan de klant voorlegt. Op basis van het bestek of programma van eisen ontwerp je een logische indeling. In deze fase is er nog relatief weinig detailinformatie en denk je zelf actief mee over een goed voorstel en plan.


Wanneer de opdracht binnen is, ga je aan de slag met de bouwaanvraagtekeningen. Hierbij heb je te maken met veel details zoals brandwerendheid, daglicht- en ventilatieberekeningen en de statische constructie. Hiervoor vraag je, zelf of via de projectmanager, advies en informatie op bij partners en adviesbureaus om ervoor te zorgen dat je alle informatie compleet kunt maken.

Nadat de vergunning binnen is, zorg je ervoor dat de productie aan de slag kan door het maken van detailtekeningen, fundatietekeningen, doorsnedes en werktekeningen. Voor en tijdens de productiefase heb je veel contact met de werkvoorbereider, projectmanager en productieleider om tussentijds af te stemmen of nog even een detail uit te werken.

Je bent dus bij alle fases van de projecten betrokken en bent een onmisbare factor voor Directbouw. Kortom een uitdagende en dynamische rol in een organisatie waar volop ruimte is om je te ontplooien!

Functie-eisen
Je hebt een gedegen opleiding in technische richting en ervaring in een bouw gerelateerde omgeving. Je hebt ervaring met tekenpakketten, kent Revit al goed of hebt hier in ieder geval enige kennis van. Directbouw kijkt meer naar vaardigheden en competenties dan naar specifieke ervaring. Heb je voldoende ruimtelijk inzicht en technische affiniteit om Revit goed onder de knie te krijgen, dan krijg je daar bij Directbouw volop de ruimte voor.

Persoonskenmerk
Je bent eraan toe om meer van jezelf te vragen dan alleen het uitwerken van tekeningen. Het feit dat je zelf invloed hebt op het uiteindelijk ontwerp, contact hebt met diverse partijen en een actieve bijdrage kunt leveren aan een sterk ontwikkelende organisatie spreekt jou enorm aan.

Je werkt zeer nauwkeurig, kunt goed overzicht houden, je eigen tijdsplanning bewaken en prioriteiten stellen. Kwaliteit, oplossingsgerichtheid en praktijk- en klantgerichtheid staan bij jou hoog in het vaandel. Door jouw ruimtelijke inzicht en creativiteit kun je technische specificaties vertalen in goed leesbare tekeningen. Je werkt gestructureerd en kunt je goed focussen. Je hebt een dienstverlenende, verantwoordelijke instelling en communiceert gemakkelijk, zowel intern als extern.

Je werkt graag zelfstandig, maar beseft tegelijkertijd dat je elkaar als team nodig hebt om samen de beste resultaten te bereiken. In de samenwerking met collega’s en externe partijen ben je duidelijk en transparant.

Interesse
Ben je enthousiast geworden en heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 0524-513043 en vraag naar Petra Oost. Spreekt bovenstaande functie je aan en voldoe je aan de gestelde eisen? Solliciteer dan via onderstaand sollicitatieformulier of stuur je sollicitatie naar werkenbij@dutchcabingroup.com 

 

Uw gegevens
  • Dit veld is verplicht.
  • Dit veld is verplicht.
  • U moet een geldig E-mailadres invullen.
  • Ongeldig betandstype. U kunt alleen .doc, .docx. .xls, .xlsx, .pdf, .odt, .ods,. .rtf of .txt bestanden toevoegen.
  • Ongeldig betandstype. U kunt alleen .doc, .docx. .xls, .xlsx, .pdf, .odt, .ods,. .rtf of .txt bestanden toevoegen.
  • Dit veld is verplicht.
  • U kunt uw sollicitatie niet verzenden zonder akkoord te gaan met de AVG voorwaarden.