Projectenmanager: Directbouw in Coevorden

Houd je van regelen en coördineren en ben je graag de aanjager die zorgt dat alles reilt en zeilt binnen de projecten? Heb je ervaring in het begeleiden van projecten en ben je er aan toe met jouw kennis en expertise structuur aan te brengen binnen een sterk ontwikkelende projectenorganisatie? Dan is deze uitdaging precies wat jij zoekt!

Directbouw in Coevorden is al ruim 65 jaar fabrikant van tijdelijke huisvesting, semipermanente en permanente huisvestingen. Zij bieden klanten advies, ontwerp, verhuur, verkoop en de fabricage van de modulaire bouwsystemen. Klanten bevinden zich onder andere in de zorg-, onderwijs- en recreatiebranche.

In Coevorden is tevens de productiehal gevestigd waar stuk voor stuk vakmensen werken. Zij vormen een hecht team die de projecten vaak letterlijk in goede banen leiden. Deze geoliede productiebanen dragen bij aan een goede kwaliteit en zorgen ervoor dat op de bouwplaats zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden.

In 2021 zal gestart worden met het bouwen van een nieuwe, zeer moderne productiehal op een andere locatie in Coevorden. Directbouw is groeiend qua omzet en personeel, steeds bezig nieuwe markten te betreden zoals sociale woningbouw en gaat actief de Duitse markt uitbreiden.

Het team, bestaande uit 45 enthousiaste en ervaren medewerkers, staat klanten bij met al hun huisvestingsvraagstukken en denkt mee over een maatwerk oplossing voor elke situatie. Directbouw staat voor persoonlijke aanpak, professionaliteit en expertise.

We zijn op zoek naar een
 

PROJECTENMANAGER (40% extern)

modulaire bouwsystemen – gestructureerd – regelen & coördineren

Functieomschrijving
Directbouw verhuist naar een nieuw en modern pand. De energie en dynamiek die dat met zich meebrengt is sprekend voor deze sterk ontwikkelende organisatie waar hard wordt werkt aan toekomstbestendigheid en modernisering.


In jouw dagelijks werk ben je vanaf overdracht vanuit verkoop verantwoordelijk voor het verloop van het project. Je werkt aan meerdere projecten tegelijk in diverse stadia en van wisselende omvang. Je maakt projectplannen op basis van offertes en projectinformatie.

Directbouw levert maatwerk, dus elk project is anders. Zowel intern als extern ben je het eerste aanspreekpunt voor de projecten. Gemiddeld ben je 2 dagen per week op pad om bouwlocaties of leveranciers te bezoeken, ga je naar schouwen van nieuwe aanbestedingen, woon je bouwvergaderingen bij of zit je deze voor. De overige tijd werk je op kantoor in Coevorden. 

Met de klant loop je de offerte tot in detail na en worden definitieve keuzes gemaakt m.b.t. bijvoorbeeld kleurstelling en apparatuur. Je zorgt dat je collega’s de juiste informatie hebben om productietekeningen en stuklijsten te kunnen maken. Je werkt nauw samen met de werkvoorbereider die materialen inkoopt en je beoordeelt samen offertes van onderaannemers en leveranciers. Jij bepaalt uiteindelijk met welke partij samengewerkt wordt. Je krijgt hierbij te maken met zaken als grondwerkfundering, constructie, brandwerendheid, E&W. Als de productie is opgestart, ben je regelmatig in de productiehal te vinden. Continu bewaak je de voortgang binnen projecten, behoud je overzicht en los je tussentijds knelpunten op. Hierbij bewaak je gestelde targets en deadlines, meer- en minder werk en het nakomen van gemaakte afspraken.

Binnen Directbouw liggen nog voldoende uitdagingen. Zo stuur je op gestructureerde werkprocessen, werkoverleg, overdrachtsmomenten en opvolging van acties. Er wordt nog niet gewerkt met projectteams; jij gaat dit realiseren en zorgt dat verantwoordelijkheden daar liggen waar ze horen. Deze projectteams stuur je op projectniveau en vanuit gelijkwaardigheid aan. Directbouw blijft ontwikkelen o.a. in de sociale woningbouw en de Duitse markt, daaruit zullen voldoende voor jou interessante uitdagingen volgen.

Functie-eisen
Je hebt een gedegen opleiding in technische richting en ruime ervaring in een bouw gerelateerde projectorganisatie. Een goede beheersing van de Duitse en Engelse taal is een must. Je hebt affiniteit met automatisering en bent gewend te werken met een ERP pakket.

Persoonskenmerk
Als ervaren projectmanager ‘bijt je je vast’ in de projecten. Op pro actieve wijze en met overzicht zorg je dat alle betrokkenen tijdig de juiste informatie hebben, waardoor processen gestroomlijnd doorlopen. Je gaat graag de uitdaging aan om met jouw kennis en ervaring Directbouw verder te helpen en professionaliteit toe te voegen.

Je denkt in oplossingen en bent hierbij pragmatisch. Je kunt gestelde doelen goed omzetten in concrete acties en werkt hierbij gestructureerd en planmatig. Door jouw bouwtechnisch inzicht ben je in staat een project efficiënt te plannen en uit te voeren. Je behoudt hierbij overzicht en anticipeert tijdig op mogelijke knelpunten. In een dynamische werkomgeving breng je rust en structuur. Je beseft dat je een team nodig hebt om samen de beste resultaten te bereiken. In de samenwerking met collega’s en externe partijen ben je duidelijk en transparant. Je spreekt de taal van de klanten en samenwerkingspartners van Directbouw, snapt hun belangen en speelt hierop in.

Interesse
Ben je enthousiast geworden en heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 0524-513043 en vraag naar Petra Oost. Spreekt bovenstaande functie je aan en voldoe je aan de gestelde eisen? Solliciteer dan via onderstaand sollicitatieformulier of stuur je sollicitatie naar werkenbij@dutchcabingroup.com

Uw gegevens
  • Dit veld is verplicht.
  • Dit veld is verplicht.
  • U moet een geldig E-mailadres invullen.
  • Ongeldig betandstype. U kunt alleen .doc, .docx. .xls, .xlsx, .pdf, .odt, .ods,. .rtf of .txt bestanden toevoegen.
  • Ongeldig betandstype. U kunt alleen .doc, .docx. .xls, .xlsx, .pdf, .odt, .ods,. .rtf of .txt bestanden toevoegen.
  • Dit veld is verplicht.
  • U kunt uw sollicitatie niet verzenden zonder akkoord te gaan met de AVG voorwaarden.