FAQ

Mocht u nog steeds met vragen zitten, dan vindt u wellicht het antwoord tussen de veelgestelde vragen.

Hoe lang mag een unit op 1 locatie staan met een vergunning?

Dit is afhankelijk van het type unit en de vergunning die wordt aangevraagd. Wanneer het gaat om semi-permante huisvesting in combinatie met een tijdelijke vergunning, mag u de unit(s) maximaal 10 jaar plaatsen. Wanneer u kiest voor permanente huisvesting, inclusief de bijbehorende vergunning, mag u de unit(s) permanent plaatsen.

Heb ik een vergunning nodig voor tijdelijke units?

Ja. De procedure voor het aanvragen van een bouwvergunning is gewijzigd. De nieuwe wet “Wabo” (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) is per 1 oktober 2010 ingevoerd. Uiteraard helpt Directbouw graag bij het aanvragen van de bouwvergunning. Alle informatie omtrent de bouwregelgeving kunt u terug vinden op de website van VROM.

Wie verzorgt de vergunning?

Dit stemmen wij graag met u af. Indien u wenst, kunnen wij de volledige vergunningsaanvraag voor u verzorgen incl. alle benodigde tekeningen. Uiteraard bent u ook vrij om het zelf te regelen.

Wie verzorgt het eventuele grondwerk, riolering en de fundatie?

Wanneer u dit wenst, verzorgen wij dit graag voor u. De kosten hiervoor worden separaat meegenomen in de offerte.

Zijn jullie units geschikt als woning?

Ja. Onze zogenoemde “wisselwoningen” zijn geschikt om te gebruiken als tijdelijke woning. Neem contact met ons op voor de actuele voorraad.

Kan de unit binnen worden geplaatst?

Ja. Het is mogelijk om de unit binnen te plaatsen, onze verkoopadviseurs komen graag bij u langs om de locatie goed te bekijken zodat eventuele obstakels vooraf goed in kaart zijn gebracht.

Kan de unit gestapeld worden?

Ja, alle onze units zijn stapelbaar.