Gemeente Rotterdam

Het bekende spiegelgebouw in Rotterdam, van Depot Boijmans van Beuningen, krijgt een nieuwe buitenruimte. Door de plaatsing van een modulair gebouw kan directievoerder Frans de Ruever op elk moment ter plaatse toezicht houden. 

Nieuwe buitenruimte voor het spiegelgebouw 

Het bekende museum Boijmans van Beuningen wordt in zes jaar tijd teruggebracht naar het originele ontwerp. Tegelijkertijd worden ook de straten en buitenruimtes rondom het depot gerenoveerd. De vernieuwing van de buitenruimte zal ongeveer drie jaar duren.  

Leuk om te weten is dat het depot het eerste ter wereld is waar de complete collectie te zien is. Je kunt er 151.00 kunstwerken bekijken en het conserverings- en restauratieproces aanschouwen. 

 

Te allen tijde ter plaatse dankzij modules 

Frans kan dankzij modulaire bouw altijd ter plaatse aanwezig zijn. En dat vindt hij ideaal. “Je hoeft niet met de tram of auto heen en weer, je zit bovenop je werk, je ziet gelijk wat er gebeurt. Voor de omgeving is het ook makkelijk, als mensen vragen hebben. Je bent altijd zichtbaar en bereikbaar. Voor ons is dit goud, het werkt fantastisch.” 

Tijdens de verbouwing van de Coolsingel ontdekte Frans al hoe handig het is om elke dag ter plaatse te zijn. “Dat wilden we nu weer en daarom hebben we modules gekocht bij Directbouw. Die kunnen we bij een volgend project weer inzetten.” Het modulaire gebouw bestaat uit twee lagen. En natuurlijk is de buitenkant Rotterdams groen. In het gebouw kunnen tien mensen tegelijk werken.  

Benieuwd naar de mogelijkheden?

neem dan snel contact met ons op!

Andere referenties

bekijk alle referenties