Duurzame ruimte voor leerlingen bij SBO Aquamarijn

“Kunnen jullie tijdens de zomervakantie een extra gebouw plaatsen met 2 lokalen en sanitair voor onze leerlingen?”, werd ons gevraagd. Natuurlijk kunnen wij dat!

SBO Aquamarijn in Leeuwarden is een school voor bijzonder onderwijs. Net als veel andere scholen, kennen zijn de uitdaging van het probleem van teveel leerlingen en te weinig ruimte. Gelukkig zijn units in zo’n geval een ideale tijdelijke oplossing.

Een nieuw vrijstaand gebouw, dat was de opdracht. We hebben 7 units gebruikt van DS systemen. Het gebouw bestaat voor de helft uit nieuwe units en de andere helft uit gebruikte units: units die een nieuw leven hebben gekregen. Het verschil is amper zichtbaar! Een mooi voorbeeld van een duurzame oplossing.

De lokalen moesten meteen na de vakantie gebruikt worden, dus we moesten snel handelen. Dit was geen enkel probleem. Mooi op tijd hebben we de DS units geplaatst. De twee lokalen lopen met een halletje naar elkaar toe en ook is het tijdelijke schoolgebouw voorzien van twee toiletten. De units beschikken over een akoestisch plafond voor optimaal geluid. Het gebouw heeft een CV kachel en mechanische ventilatie. Zo blijft het klimaat in de lokalen optimaal. Het grondwerk, de fundering en de omgevingsvergunningen vielen onder onze hoede. De betonvloeren zijn voorzien van linoleum.

De leerlingen van het SBO Aquamarijn zitten inmiddels warm in hun nieuwe lokaal. Ze kunnen er weer tegenaan dit schooljaar!