Interview met UMGC Ambulancezorg

Op tijd bij een noodgeval dankzij de semi-permanente ambulancepost

Wie? Harry Meijer, UMCG Ambulancezorg. Ambulancezorg in Drenthe en een deel van Friesland.

Wat? Directbouw plaatste een ambulancepost in Stiens en Emmen-Noord

 

De aanleiding

“Om te kunnen voldoen aan de wettelijke prestatienormen voor ambulancezorg bekijken we steeds opnieuw wat de beste positie is voor onze ambulanceposten. Bij levensbedreigende situaties moeten we namelijk binnen een kwartier aanwezig zijn.

Een permanent gebouw is voor ons dus geen optie. Semi-permanent wel. Als het nodig is, kan de hele post worden verplaatst naar een meer strategische locatie, maar ondertussen is de inrichting ook van zo’n kwaliteit dat de collega’s er prettig kunnen verblijven.”

 

De indeling

“De ambulanceposten zijn opgebouwd uit verschillende units, waarin de ambulancestalling, het magazijn, de kleedruimtes, de slaapkamers met sanitair en de woonkamer zijn ondergebracht.

De inhoud van beide posten is hetzelfde, maar ze hebben een andere uitstraling. De post in Stiens staat op een zichtlocatie, waardoor de gemeente een bepaalde uitstraling eiste. In de landelijke omgeving van Emmen-Noord kreeg de post juist een meer natuurlijke uitstraling dankzij een houten bemanteling.”

 

De samenwerking

“Omdat we onze posten zo energieneutraal mogelijke willen maken, liggen er op het dak zonnepanelen. Een onderdeel dat we samen met Directbouw hebben geregeld, omdat we voor alle posten dezelfde leverancier wilden.

De rest van het project heeft Directbouw ons compleet uit handen genomen. Toen de handtekening voor het plan stond, hadden wij er geen omkijken meer naar. Directbouw regelde alles: van de indeling en inrichting tot het regelen van de vergunningen. Zij doen waar zij goed in zijn, zodat wij kunnen doen waar wij goed in zijn.

Dat is het fijne van samenwerken met Directbouw. Ze doen wat ze beloven, hebben een heel goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben, gunstig voor ons, hier om de hoek in Coevorden een kantoor.”